Epilepsie

Dobry den,v patek jsem jsem dostal epilepticky zachvat,nejake projevy uz se u me vyskytovaly cca 2mesice predtim,druhy zachvat ten den po prevozu do nemocnice,pri prvnim zachvatu a naslednem padu jsem si poranil obratel a tak jsem byl do vcerejska hospitalizovan,beru ted neurotop200 ,moje neurolozka kterou jsem mel navstivit ma dovolenou do 8.8. ,muzu byt v klidu a brat leky nebo navstivit zastupujiciho lekare? Bojim se dalsiho zachvatu,a jak se dal bude ta nemoc lecit?pry se da i operativne.. Dekuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčin, které vyvolávají epilepsii je velmi mnoho, proto je těžké předpovědět, zda se objeví další záchvaty a jak často se budou opakovat. Podle příčiny se odvíjí i léčba, neurochirurgové mohou zasáhnout v případě, že jde o přesně určené ložisko, v ostatních případech probíhá léčba konzervativně - léky zvanými antiepileptika. Důležitá jsou i režimová opatření - vyhněte se akoholu, stresu a nevyspání, snažte se dodržovat pravidelný režim, vyhněte se diskotékám, elektronické hudbě a světelným zábleskům. Bližší informace Vám sdělí Vaše lékařka jakmile se podaří objasnit více. Můžete vyčkat až se Vaše lékařka vrátí z dovolené, pečlivě užívejte předepsané léky a pokud byste pozoroval jakékoliv příznaky, obraťte se okamžitě na zastupujícího lékaře, případně na pohhotovost.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x