Epilepsie

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat ohledně epileptického záchvatu. Otec, věk 58 let, 4 roky bez záchvatu, léky Neurothop retard 300 mg tablette 2x denně 1 tableta. Průběh epileptického záchvatu před 4 lety - Výkřik, pád k zemi, záškuby končetin, bezvědomí cca 5 -10 minut, po odeznění záchvatu upadl do hlubokého spánku, po probuzení si nic nepamatoval. 1)Nyní jsem zpozorovala, že je při plném vědomí, slyší když se na něho mluví, chce reagovat, ale nemůže v tu chvíli říci, co by chtěl, říká nesmysly a "zkomoleniny". Toto trvá cca 2 minuty, pak je vše v pořádku. Tento stav se stal 2x od posledního ep. záchvatu. 2) Další stav - stalo se zatím jen 1x, z ničeho nic neumí např. vytočit telefonní číslo, (automatické věci), to trvá cca také 2 minuty, pak je vše v pořádku. Mohou 2 následující body znamenat nějakou "předzvěst" epileptického záchvatu, nebo to může být např. z neustálého stresu? A co to v tom případě je za "stav". Jaká je pravděpodobnost neopakování se záchvatu nebo výše uvedených 2 bodů. Děkuji Simona

Odpověď odborníka:

Dobrý den, oba stavy, které popisujete mohou být proběhlé epileptické záchvaty. Ty totiž nemusí vypadat pouze jako "záškuby", ale i jako "ztuhnutí". Doporučoval bych proto návštěvu neurologa. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x