Funkčnost ha sunya při menstruaci už při dobírání platíčka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jsem bezpečně chráněná svou antikoncepcí Sunya. Beru tuto antikoncepci již rok a půl. Zhruba po roce užívání mi začala předbíhat menstruace, tzn. ještě jsem neměla 7denní pauzu a už jsem slabě, někdy i trochu víc krvácela. Zrovna v té době jsem byla na prohlídce u svého gynekologa, který mi řekl, že poslední prášky platíčka už nemám brát, když jsem začala menstruovat. Zapomněla jsem se ho zeptat, kdy mám začít brát nové platíčko, jestli po 7 dnech, nebo mám udělat delší pauzu, abych zase najela na ten svůj cyklus. Usoudila jsem, že nový cyklus začnu po 7 dnech. Takto jsem antikoncepci užívala 3 měsíce, jenže měsíčky jsem dostávala pořád dříve, než je 7denní pauza. Rozhodla jsem se (asi to byla velká chyba), že si cyklus znovu upravím na původní verzi, tzn. že jsem jeden cyklus vzala asi o 3 prášky více a teprve potom následovala 7denní pauza. Mám strach, jestli se mi tímto účinnost hormonální antikoncepce nějakým způsobem nemohla snížit. S přítelem provozujeme přerušovanou soulož, ale stejně. Mockrát děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Tím jste účinnost nesnižila,ale když je cyklus takhle nepravidlený poraďte se se svým gynekologem o změně preparátu. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: