Genitální opar

Dobrý den, letos o prázdninách jsem se nakazila genitálním oparem, který jsem lěčila za pomoci gynekologa. Od kamarádky jsem zjisitla, že bych se s tímto virem měla už provždy vyhnout návštěvám bazénů i koupeli ve vaně. Je v tomto případě opravdu větší riziko, že se mi virus opět vrátí? Nebo riziko nakažení někoho dalšího? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud jde skutečně o opar a ne jinou infekci, tak platí následující: infekce již po zbytek života přetrvává v organismu a může se za určitých okolností ( stejně jako oper na rtu) aktivovat a vyvolat tvorbu nových puchýřků. Tato infekce se přenáší pohlavním stykem, nikoli v bazénu či vaně. Pokud byste měla zrovna ty puchýřky, tak můžete při sexuálním kontaktu nakazit svého partnera.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: