Genitální opar v těhotenství

Dobrý den, chtěla znát názor někoho dalšího kdo se v těchto problémech pohybuje a vyzná. Momentálně jsem v 5-6tt těhotenství. Poslední dva týdny mě trápí genitální opar. Před pár měsíci jsem měla velmi oslabený imunitní systém. Doktor na gynekologii mě uklidňuje, že je vše v pořádku. Něco takového řeším poprvé a ještě v těhotenství. Herpesin léky mi pan doktor nedoporučuje a mast Herpesin mi moc nezabírá. Je něco jiného co by mi mohlo pomoci? Ovlivňuje to velmi vývoj plodu, když tyto pupínky mám jen zvenku na kůži? Mockrát předem děkuji za odpoveď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud se jedná o primoinfekci (tj.první výskyt herpesu)užívá se léčba aciklovirem bez ohledu na plod. Nevím,zde se jedná o primoinfekci či ne. Infekce v 1.trimestru může skončit potratem. Nákaza po 1.trimestzru se může projevit vrozenou abnormitou, předčasným porodem či pomalým růstem.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: