Ha při srdečním onemocnění

Dobrý den, loni mi byl diagnostikován prolaps mitrální chlopně s částečnou regurgitací. Kvůli velmi silné a dlouhé menstruaci mi doktorka doporučila HA, předepsala mi náplasti Evra. Po pěti dnech užívání jsem ji musela vysadit, jelikož mi způsobila stavy těžké dušnosti, bušení srdce, závratí a zvracení. Krom toho mám migrénu s aurou již několik let, největší potíží jsou výpadky zraku. HA Evra je kontraindikována jak se srdečními onemocněními, tak s migrénou s aurou, krom toho jsem v minulosti prodělala menší zánět žil jako důsledek poškození žilní stěny jehlou. Krevní sraženina mi v zápěstí zůstala a nijak se neprojevuje, ale po dobu braní HA mě to velmi bolelo. Doktorka mi doporučila ještě Nuvaring, který je ale podle mě nämlich to samé, jak obsahem hormonů, tak kontraindikacemi, alespoň dle toho co je v příbalovém letáku. Doktorka mi nabídla prý poslední možnou variantu a tou je tělísko Mirena. To je doufám nehormonální, že? Vyřešilo by mi problém se silným krvácením, ale v letáku nyní také čtu, že jej nesmí používat ženy s onemocněním chlopní, plus další věc, jsem velmi náchylná na poševní infekce, mám je v podstatě pořád, mimo MS. Je možné Mirenu užívat i při prolapsu chlopně a při častých infekcích? Děkuji za odpověď, A.D.

Odpověď odborníka:

Mirena je tělísko s obsahem hormonů a obecně tělísko není vhodné u žen,které často trpí na záněty, vzhledem v vašim dalším zdravotním problémům bych doporučil ochranu kondomem, Pharmatex globule ,případně- nevím kolik vám je let pokud by jste již neuvažovala o graviditě tedy zvážit sterilizaci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Interrupce
Články: Interrupce
Mnoho žen se po prodělaném...
Utajená zlomenina obratle
Články: Utajená zlomenina obratle
Osteoporóza neboli "tichá...
Léčba alergie včera a dnes
Články: Léčba alergie včera a dnes
V  dobách, kdy byla...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nenechte lupénku, aby vás připravila o zdraví nehtů
Články: Nenechte lupénku, aby vás připravila o zdraví nehtů
Ačkoliv může psoriáza nehtů...
První pomoc při poranění oka
Články: První pomoc při poranění oka
Vážná zranění očí mají být...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: