Haglundova exostóza

Zdravím, nyní dohromady 4,5 roku trpím bolestmi s Haglundovou exostozou. Zpočátku rehabilitace s vložkami a podpatěnkami do bot, volba středně vyšší obuvy, mazání chladivými gely. Asi po prvním roce jsem šla na sadu ozařování ke Sv. Anně v Brně, po 1.ozáření bolesti zmizely. Až po 9,5 letech se znovu objevily, v návaznosti ortoped dělal obstřiky. Pak plné 2 sady ozařování na Onkologii na žlutém kopci v Brně, tam řekli, že již žádné ozařování nebude bez ohledu na bolesti, kdyby ozáření nezabralo. A opravdu nezabralo. Po těch 9,5 letech jsem se trápila s obstřiky a ozařováním, jak jsem výše uvedla, asi 3 roky, pak jsem šla na operaci ke Sv. Anně. Mám skoro rok po té operaci, ale bolesti mám stále jako by k žádné operaci nedošlo...operatér mi řekl, že se dlátkem dál pod AŠ nedostal, jinak by ji přeťal, to chápu, ale odstranil mi asi 25% výrustu. Tak jsem po operaci půl roku chodila na rehabilitace, ultrazvuk a laser, včetně masáží a vhodné obuvi. bez výsledku. Nyní mám přetržku měsíc po 6-ti aplikacích rázové vlny. Jsem skoro rok po operaci a bez výsledku. Reoperaci mi nechtějí udělat. Co teď? Už se chytám čehokoliv co by mi mohlo pomoci...co obstřik vlastní krevní plazmou?? Nebo existuje nějaká jiná operativní metoda?? Podstoupím cokoliv. Problém mám s levou patou, ale podobně se začíná bolestmi tvářit i pravá pata.... Máte pro mě radu? Děkuji zdvořile za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Aplikace plasmy pokud je zde mechanická příčina bolestí obvykel nebývá úspěšná. V jihomoravském kraji se touto problematikou zabývá prof MUDr Radek Hart přimář ortopedie ve Znojmě, který Vám pravděpodobně poradí , obrátil bych se na něj.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: