Halux

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaká je šance, že se po užívání ortézy na halux a gelového korektoru meziprstí zlepší moje obtíže. Je mi 22 let a již několikátý měsíc mám bolesti kloubu levého palce a je tam náznak tvorby haluxu, bolestivé je to při delší chůzi. Začala jsem používat proto gelový korektor meziprestí během dne a na noc ortézu. Po nějaké době nošení ale bolesti jsou zpět a musím na chvilku pomůcky sundat. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Samozřejmě záleží na klinickém nálezu na palci a rtg snímku nohy a palce, souvislosti s plochou nohou a příčně plochou nohou, ale také nošením nevhodné obuvi. Při příznivých ukazatelích se korekční fixace většinou u mladých lidí setkávají s úspěchem při delším léčení a potřebné trpělivosti. Dále dle zhodnocení vašeho ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: