Hamiltonův hmat při pozitivním streptokoku b

Dobrý den, jsem 40+1 týden těhotenství a poslední týdny už mě hodně trápí bolesti zad aj.těhotenstké obtíže, a tak bych porod už měla ráda co nejdříve za sebou. Dočetla jsem se, že při pozitivním testu na Streptokoka B se nedoporučuje Hamiltonův hmat, proč? Jaká jsou rizika při jeho provedení, i přes indikaci Streptokoka? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Hamiltonův hmat může být rizikem pro těhotnou ženu a ještě nenarozené dítě, protože jakmile lékař hmat (uvnitř vagíny, prstem) provádí, může do vagíny zavést infekci a nebo je dalším rizikem i protržení vaků blan a poté hrozí vzestup infekce do děložní dutiny. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: