Heamophilus a streptokok

Dobrý den, jmenuji se Týna a po výtěru z krku mi bylo řečeno, že mám Hemofilus bacil a druhotně nějaký druh Streptokoka, na oba bacily mi lékař na ORL řekl, že antibiotika nejsou potřeba. Za což jsem byla i ráda. V krku mě totiž jen lehce pálilo. Jde ale o to, že celé jsem to začala řešit kvůli tomu, že jsem dala pusu na rty (pouze na rty) kamarádovi, co se vyspal s holkou, jež streptokoka měla a má. Včera mě ten kamarád políbil a na to mi sdělil, že má prasklé koutky, což měla i ta slečna, se kterou něco měl. A já jednoduše šílím, cítím se nebezpečná pro všechny ve svém okolí, hlavně děti, abych je nemohla nějak ohrozit a moc nevím, co mám dělat. Nic mi není, jen to lehké pálení, které už ale také skoro nemám..jen mám spíš strach. Já se lekla, že něco chytnu a do té doby žádné příznaky se začaly objevovat a včera, když mi ten kamarád lípnul pusu, částečně na rty a tvář a poté mi sdělil to, co sdělil, jsem začala doslova panikařet. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hemofily a streptokoky v krku patří k běžnému osídlení krku a pokud Vám ORL lékař řekl, že nález je normální, buďte v klidu. K nebezpečnosti - spíš bych se bála infekce od kamaráda s prasklými infekčními koutky. Pokud jste stále nervozní, doporučuji zavolat ORL lékaře, který má výsledky Vašeho výtěru z krku, a přímo se ho na možná rizika plynoucí od Vás zeptat. Ten Vám odpoví nejpřesněji.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Příroní produkty | Od: Fredo | 12.10.2013 12:03
Podávejte Aloe Vera gel, Aloe Vera první pomoc a Colostrum v tekutém stavu.
imerial@seznam.cz
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x