Helicid 20

Dobrý den. Na alergologii mi před pár měsíci předepsali Helicid 20 kvůli pálení žáhy (bez vyšetření). Asi 14 dní Helicid již neberu, protože mi došel a nepřišel mi tolik důležitý (beru ještě Venlafaxin a Xyzal). Poslední 4 dny zvracím, je mi neustále špatně od žaludku. Je možné, že za to může vysazení léku? Nerada bych ho brala do konce života s vědomím, že když vynechám, tak se hned pozvracím. Navíc mi přijde, že s ním mnohem více jím a změnili se mi chutě ze slaného na sladké a přibrala jsem 10 kilo! Děkuji za odpověď..

Odpověď odborníka:

Neznám přesný důvod, proč Vám byl Helicid nasazen, pravděpodobně šlo o empirickou (zkusmou) léčbu Vašich obtíží se žaludkem. Není třeba se bát obtíží po jeho opětovném nasazení. Nyní doporučuji Helicid začít užívat opět a co nejrychleji vyhledat jakéhokoli lékaře, kterému se svěříte s těmito obtížemi. Pravděpodobně Vás čeká vyšetření žaludku (gastroskopie).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kýla – kde se bere a co ji způsobuje?
Články: Kýla – kde se bere a co ji způsobuje?
Kýly patří k nejčastějším...
Těhotenství s kýlou
Články: Těhotenství s kýlou
Pokud čekáte miminko a...
Život naplno s artritidou? Vyvarujte se šesti základních chyb!
Články: Život naplno s artritidou? Vyvarujte se šesti základních chyb!
Žít kvalitně s revmatoidní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Řepku včely milují, alergici už méně
Články: Řepku včely milují, alergici už méně
V polovině dubna zaplavují...
Léčba žloutenky je stále úspěšnější
Články: Léčba žloutenky je stále úspěšnější
I když je virová hepatitida...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: