Hemofil

Dobrý den, po 3 měsící se u syna (20měsíců) objevil opět Hemofil, poprvé mu byly nasazeny antibiotika. je bez teploty, kašel 1x v noci, po ránu si cca 10x musí odklašlat , přes den téměř vůbec, max 1x za 2h, jinak je čilý a řekla bych že ho to moc netrápí. Dr nám doporučila opět atb (už 4té od jeho narození), je to nutné ,když se to po týdnu zlepšilo ? Dá se nějak stím bojovat, aby se mu to opět nevrátilo ? Děkuji za info:-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete, co donutilo lékaře opět udělat výtěr (nevím, zda z nosu nebo krku). Jak masivní byl nález hemofila ve vzorku? Léčíme většinou dle klinických příznaků, průkaz mikroba a jeho citlivost na antibiotické preparáty pomůže spíše zvolit správný typ léčby. Pokud má syn vážnější klinické příznaky (masivní zahlenění, hnisavá rýma atd.), přeléčila bych ATB dle citlivosti min. 10 dní, v opačném případě bych prozatím s léčbou vyčkala.

MUDr. Kateřina Sobotková
MUDr. Kateřina Sobotková

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Klinika dětské otorinolaryngologie FN Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x