Hemofil

Dobrý den, z výtěru krku se mi potvrdil hemofil. V krku mám takové malinké načervenalé bouličky (flíčky) a v krku mne taktéž svědí a nutí mne to kašlat. Nicméně jsem byla už na ORL a pan doktor se k těm flíčkům nijak nevyjádřil, říkal, že je to asi virového původu. Nicméně já už to mám v krku 3. týden. jinak mi byly dělány testy CRP a podobné základní náběry + nějaké bakteriální onemocnění. Divné mi je, že i přesto, co si v krku vidím mě v něm vůbec nebolí. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý večer,Gabrielo, Ne každý haemophilus je patogenní,záleží na druhu a také množství. Mohla byste specifikovat,kde v hrdle ty flíčky máte? Pokud se k nim lékař nevyjádřil a v hrdle Vás nebolí,může jít o nález v mezích normy,který se však může měnit. Vyčkejte výsledků testů a při kontrole se lékaře na ony flíčky zeptejte. Zdravím.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: