Hepatityda b a nákaza ze zaschlé krve

Chtěla jsem se zeptat, jak vysoké je riziko nákazy hepatitidou B ze zaschlé krve. Mám starost hlavně kvůli tomu, že jsem ve 25 týdnu těhotenství a mám starost o miminko. Do našeho paneláku se přistěhovali aktivní uživatelé drog a několikrát jsem si pak všimla zaschlé krvavé skvrny na zábradlí, také na bankovce jsem se dotkla zaschlé krve a měla jsem v tu chvíli popraskané ruce. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jano, viry žloutenky na vzduchu poměrně rychle ztrácejí schopnost nakažlivosti. Navíc by muselo dojít ke kontaktu s vaší krví (např. ranky na rukou). Pokud máte obavy, že jste nakazila, požádejte o vyšetření svého praktického lékaře.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: