Herpes simplex

Dobrý den, už pár dní přemýšlím nad jednou "záhadou" genitálního oparu. Když bych měla genitální opar HSV2 a neměla bych zrovna přítomné žádné puchýřky a provozovala bych s partnerem nechráněný orální sex, je možné, aby partner ode mě chytil přes vaginální sekret HSV2 infekci? Ta by se mu ale neprojevila v ústech, ale "přeskočila by přes orální sex" jako genitální opar HSV2 na jeho penis?? Bylo by to možné, i když by fakticky jeho genitálie s mými do kontaktu během orálního sexu vůbec nepřišli? Ještě by mě zajímalo, jak je možné, že muž vylučuje genitální opar, i když nemá projevy. Žena přes vaginální sekret, tím pádem muž přes sperma? Nebo ten virus se projeví přes kůži na povrchu, i když je zrovna neporušená? Děkuji moc, Radka

Odpověď odborníka:

HSV se přenáší i bez přítomnosti puchýřků na sliznici a prkticky 90% populace má tento virus v těle. Bez přímého kontaktu sliznic se přenést na vzdálené místo nemůže. Virus se vyskytuje v sekretech, na suché kůži není.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Náhrada za warfarin Jsem již rok léčena Warfarinem pro ředění krve - našli mi...
  • Zahlenění + ucpaný nos Už 2 roky mně střídavě trápí zahlenění a občas i...
  • V penicilín Moje praktická lékařka mi předepsala na angínu V penicilín...
  • Krevní obraz Od detstva mam nizke hodnoty zeleza v krvi-5,2...neut mam40,7 a...
  • Bolest žaludku Potřebovala bych poradit. Už přes půl roku mám bolesti žaludku...
 
Naposledy čtené: