Histamin

Dobry den, kdysi jsem mela reakci na chemii z kury pomerancove, zkolabovala jsem po ockovani proti chripce,po slunecn.seminkach,ted mi natekla dasen po lososu, který jsem bezne jedla.Casto jim jidla s vysokym obsahem histaminu.Kdybych tyto jidla nejedla,mela v sobe méně histaminu,zmirnila bych obtize?Brala jsem ted rok warfarin,mela jsem plicni embolii,mam asi i narusene streva,co mohu prosim udelat,at je situace dobra?Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše imunoregulační mechanismy jsou asi více přetížené, než je vhodné, zčásti je to asi zaviněné i celkovým zdravotním stavem. Bylo by dobré jim ulevit a opravdu v potravinách snížit množství těch problematických, tj. potravin s vysokým obsahem histaminu, obsahující velké množství chemikálií jako jsou potravinářská barviva, konzervační látky, stabilizátory aj. Stačí k tomu jíst čerstvou zeleninu, běžné přílohy apod. To vše po poradě s Vaším gastroenterologem, protože na druhu střevního onemocnění velmi záleží.

MUDr. Jindřich Lahovský
MUDr. Jindřich Lahovský

Specializace: Alergologie a klinická imunologie
Pracoviště: Ordinace pro alergologii a lékařskou imunologii, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: