Hodnoty hormonu tsh

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaké mohou být důsledky vysokého množství hormonu TSH - byla mi zjištěna hodnota 12,34. Po upravení prášků mi hodnota klesla na 1,7, to vše během půl roku, může mít tento skok hormonů vliv na organismus? Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Lucie, mnoho údajů neuvádíte, tak se jen domýšlím mezi řádky, že máte zřejmě sníženou činnost štítné žlázy už nějakou dobu léčenou Letroxem nebo Euthyroxem a teď Vám "vyskočilo" TSH. Nevím, jestli máte či nemáte autoimunitní zánět žlázy. Vzestup TSH v těchto případech může být zapříčiněn vynecháním léků, jejich neužíváním nalačno, současným užíváním jiných léků, které mění jejich účinek nebo zhoršují vstřebávání, průjmovým onemocněním, nebo zhoršením autoimunitního zánětu. Co konkrétně to bylo u Vás, to se musíte poradit s lékařem, který Vás léčí a tedy zná. Nějaký zásadní špatný vliv na organismus v této situaci nepředpokládám, ale kdyby Vám TSH hodně kolísalo i v budoucnu, zatěžovalo by to srdce, cévy, zvyšovalo cholesterol apod. A hlavně by to vadilo v těhotenství, měla byste zvýšené riziko potratu nebo postižení vývoje miminka. Takže berte důsledně léky a choďte na kontroly podle doporučení lékaře.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Hormon THS | Od: Katka | 6.9.2016 14:57
Dobrý den, chodím už docela
dlouhou dobu do
endokrinologické ambulace.
Mám hodně zvýšenou hladinu
TSH hormonu. Věčinou je to více
než 10x povolené horní hranice
což je někde kolem 4,5 mám
pocit (ta horní hranice). Měla
jsem od doktorky nasazený
napřed Euthyrox 25 ug.. Teď už
více jak půl roku beru Euthyrox 75
ug, ale hladina hormonu nijak
neklesá, spíše po poslední
kontrole klesla z 18 na 16 jen.
Jiné problémy se štítnou žlázou
nemám. Dotaz zní, jak je to
možné, protože ani sama
doktorka neví kde je pes
zakopaný a říká že 75 je už na mě
i tak moc. Děkuji za odpověď.
reagovat
re:Hormon THS | Od: uLékaře.cz | 6.9.2016 18:25
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: