Holtr na tk a srdce

Dobrý den,chtěla bych vysvětlit: při domácím měření jsem měla zvýšený TK, čím více jsem ho měřila, tím horší.První třeba 160/100 a během minuty 135/84, je možzné se hned dostat do normálu? Dostala jsem HOLTRA na TK a tam vyšlo -normotenze. 2. otázka - měla jsem i HOLTRA na srdce a tam závěr zní - sinusový rytmus,ojedinělé SVE,zachyceny krátké parosysmy SV tachykardie. Co to značí. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, co se týká měření TK. Měl by se měřit 3x za sebou a brát se průměrná hodnota, posledních dvou měření. Tlak se může měnit rychle dle potřeby organismus. Přístroje mají také určitou chybu měření, proto je vzdy dobrý průměr. Pokud byl TK Holter v normě, tak bych TK neřešil. EKG Holter zachytil krátké arytmie, které nejsou nebezpečné, ale mohou způsobovat bušení srdce nebo jiné obtíže- bolesti na hrudi, tlak v krku atd. Jinak nejde o nic nebezpečného.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bechtěrevova nemoc může negativně ovlivnit i sexuální život
STD - sexuálně přenosné nemoci
Články: STD - sexuálně přenosné nemoci
Sexuálně přenosné nemoci se...
Dvanáct potravin, které mohou ulevit při zácpě
Články: Dvanáct potravin, které mohou ulevit při zácpě
Abnormálně tuhá stolice je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
Co je to keloid a jak jej lze léčit?
Články: Co je to keloid a jak jej lze léčit?
Keloid neboli keloidní...
Cítíte únavu? Možná vás zlobí játra
Články: Cítíte únavu? Možná vás zlobí játra
Pocity neschopnosti a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: