Hořčík

Dobrý den, už dva týdny mě trápí nafouknuté břicho, nadýmání, plynatost a prvních pár dní i zvýšená teplota a nechutenství. Všechny testy u lékaře i rentgen břicha jsou negativní. Může být problém v tom, že jsem zhruba pět měsíců užíval 3-4 tablety hořčíku denně? Od začátku problémů jsem tablety vysadil a sleduji mírné zlepšení. Nebo naopak - nemohou mít tyto zažívací problémy něco společného s tetanií, kterou trpím? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Pavle, pokud se Vaše zažívací problémy po vysazení hořčíku zlepšily, tak by to mohlo být tím. Je vhodné konzultovat dávky hořčíku s Vaším ošetřujícím lékařem. S tetatnií se běžně zažívací problémy nespojují. Pro úpravu zažívání je vhodné zvýšit konzumaci vlákniny - zařadit do stravy celozrnné pečivo, zeleninu a ovoce. Také můžete zkusit užívat vlákninu ve formě doplňků stravy.

Mgr. Martina Ševčíková
Mgr. Martina Ševčíková

Specializace: Nutriční poradenství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: