Hormonální antikoncepce

Dobrý den, před pár dny jsem poměrně předčasně ( týden před menstruací) začala špinit. Původně jsem to přikládala tomu, že jsem byla v poslední době dost unavená a často nemocná. Pak jsem si ale všimla, že jsem v tom veškerém zmatku dvakrát po sobě zapomněla vzít HA. To bylo minulý týden v úterý a středu, platíčko jsem dobrala dnes. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli to může být tím, protože už se mi tohle jednou podařilo ale špinit jsem nezačla. Také jsem v této době měla nechráněny sex a tak bych se chtěla zeptat, jak velké je riziko otěhotnění, HA beru Harmonet . Předem děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste vynechala 2 tablety po sobě, můžete začít špinit hlavně v druhé polovině cyklu. Co se týče spolehlivosti, ta je narušena. Nechte proběhnout 7 denní pauzu a chraňte se kondomem minimálně týden.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: