Hormonální antikoncepce

Dobrý den,ráda bych se zeptala na HAK.Byla jsen na vyšetření u lékaře,který k nám nově nastoupil.Šokoval mě tím,že už bych ve svém věku neměla brát hormon.antikoncepci a že mi ji příště možná už nenapíše,že jsou tu velká zdravotní rizika.Jsem naprosto zdravá,tlak mám nízký,jsem nekuřačka.Je mi 45 let.Nastudovala jsem si články,ze kterých vyznívá,že je možné brát HAK až do menopauzy.Užívám Mirelle.Má tento lékař pravdu?Jsem rozhodnutá,pokud mi ji nebude ochoten předepisovat,přejít k jinému lékaři.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Ani já nejsem příznivcem dlouholetého užívání hormonální antikoncepce, se zvyšujícím se věkem narůstá riziko kardiovaskulárních onemocnění (mrtvice, infarkty), vyšší je i riziko vzniku karcinomu prsu. Ale názory lékařů se v této otázce liší. Na změnu gynekologa máte samozřejmě právo, záleží jen na vás jak se rozhodnete. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: