Hormonální substituce v menopauze

Dobry den,dotaz jsem jiz napsala do oboru ke gynekologovi,ale zajímala by mne odpověď od vas-endokrinologa.V srpnu mi bude 46 let a posledni menzes jsem mela letos v unoru.Odběry na ženske hormony prokazaly,že mi začína menopauza a mam se rozhodnout jestli chci uživat hormonální terapii.Maminka mela menopauzu az v 54 letech.Myslite si,ze bych mela zacit uzivat hormony a přechod oddálit???,Je o pro telo lepší,čím déle hormony fungují i za predpokladu,ze jsou do těla dodávány uměle??? děkuji za odpoved.Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nemáte kontraindikace pro danou terapii, sama bych jí asi ve Vašem věku doporučila. Mělo by se tím snížit riziko cévních komplikací i řídnutí kostí, které jsou normálně s menopauzou spojené. Sice se u Vás nejedná o předčasnou menopauzu, ale přece jenom je v průměru vzato poměrně brzká. Nedoporučuje se užívat po 65 roku věku, a to máte přece jenom ještě hodně daleko :) Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: