Hypertrofie madlí

Dobrý den, Ráda bych Vám položila dotaz týkající se patrové madle. Můj mladší bratr (11 let) v dřívějších dobách často trpěl opakovanými záněty středního ucha a několikrát mu bylo "ucho propíchnuto". Už delší dobu se ale zánět neobjevil, zato se mu zvětšily patrové mandle a nabyly zvláštního, laločnatého tvaru. Ani teplotu ani krvácení ani žádné příznaky zánětu jsme u něj nepozorovali. Má však problémy s polykáním jídla, neboť mu mandle překážejí. Ráda bych se zeptala, zda zvětšené mandle mohou znamenat ohrožení zdraví a proč. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záněty středouší bývají častější u malých dětí, což je dáno anatomií této oblasti. Z tohoto problému nejspíše Váš bratr již "vyrostl". Patrové mandle mají výraznou variabilitu ve tvaru i velikosti, ale pokud má Váš bratr potíže s polykáním či jiné, je na místě navštívit ORL specialistu. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x