Hypnotika a závislost

Paní doktorko, chtěl bych se zeptat mám problémy se spánkem a moje lékařka mi předepsala na spaní hypnogen. Prý je možnost závislosti jaké je riziko že budu na tom závislý nechci být závislý na lécích. Jinak beru Zoloft 100mg-0-100mg Risperdal 3mg-0-3mg a beru ještě na epilepsii a zároveň na urovnání nálad Depakine chrono 500mg-0-500mg . Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Martine, Hypnogen je pomocný lék - hypnotikum - při poruchách usínání, účinkuje krátkou dobu, asi 3-4 hodiny. Neměl by se však užívat dlouhodobě, ale spíše přechodně, a neměla by se zvyšovat dávka. Většinou opravdu stačí i poloviční dávka - půl tablety - k úvodu do spánku, přechodně , pár týdnů, a pak je třeba zkusit snížit nebo vysadit.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: