Injekce na vyvolání menstruace a nepravidelnost

Dobrý den, asi před 3mi měsíci jsem vysazovala po 7mi letech HA. První menstruace přišla asi po 35 dnech, druhá mi bohužel vycházela na dovolenou a tak mi doktor dal injekci na vyvolání, dostala jsem MS dříve, ale trvala jen 3 dny. Nyní je to 11 dní od té poslední (3 denní) menstruace, a já to dostala znova, opět slabší, ale trvá celkem už 2 dny. Chtěla jsem se zeptat zda je to normální? Můžu to počítat jako normální menstruaci? A jaká je pravděpodobnost, že další menstruace příjde zase po cca 30ti dnech? A jak často se může chodit na vyvolávací injekci? děkuji za odpovědi

Odpověď odborníka:

Po vysazeni HA muze menstruace nekdy chodit nepravidelne,pokud by se to stavalo nekolik mesicu, je treba patrat po pricine a vysetrit napr. hormonalni profil. Vyvolani mestruace neni nijak skodlive, je to vlastne test odpovedi delohy na gestageny. Jeho opakovani ma smysl pouze pokud je to medicinsky oduvodnene.

MUDr. Michael Kozák
MUDr. Michael Kozák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologicko – porodnická praxe

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: