Intenzivní bolest oka

Dobrý den, pane doktore prosím o radu. Před týdnem jsem se ráno probudil se zalepeným okem a řezavým pocitem. Oko navenek nejevilo ani přílišné zarudnutí, koupil jsem si tedy Opthalmo Septonex. Problém sice trochu ustoupil, ale během dalšího dne se dostal i do druhého oka. Poté jsem již další dva dny byl téměř bez problému. Ale včera večer mne vnější koutek oka a posléze již během dvou hodin celé okolí oka, začalo velmi silně bolet. Bolest je značná i na lehký dotek v celém nadočnicovém oblouku, při zakašlání nebo zívnutí ještě intenivnější, také např. při předklonu. Proto jsem hned dnes ráno šel na oční. Paní doktorka mi změřila oční tlak, 18. Vyšetřila oči, řekla, Vy tam máte úplný puchýř, napsala mi oční mast a kapky Tobradex, s tím, že je to zánět spojivek. Teď je večer, oko značně bolí i po užití tablety ataralginu a pod i nad bolavým okem mám otok. Oko samotné slzí, ale nějak zvlášť červené není. Paní doktorka více sdílná nebyla. Bojím se, aby šlo opravdu o "pouhý zánět spojivek". Ten jsem již kdysi prodělal, ale tentokrát je bolest opravdu velmi silná, jde mi to do levé půlky hlavy. Pomohlo by mimo předepsaných léků ještě něco ? O paní doktorce jsem neslyšel mnoho chvály a tak se tak nějak bojím... děkuji za Vaši odpověď Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den, co myslela paní doktorka tím puchýřem, to opravdu nevím. Pokud je při zánětu spojivek zasažena i rohovka (keratitida), tak je bolest normální. Jestli se ale bolest zhoršila po používání kapek, tak navštivte očního lékaře znovu. Je třeba vyloučit herpetickou infekci oka. která může takto na tobradex reagovat, a také zvýšení nitroočního tlaku jako reakci na kortikoid, který je v tobradexu přítomen. Tomu by odpovídala i bolest poloviny hlavy. Po zaléčení zánětu doporučuji absolvovat gonioskopické vyšetření.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Svalové záškuby Vážená paní doktorko, chtěl bych se zeptat, jestli svalové...
  • Vyhřezlá ploténka Chtěla bych se zeptat.Je mi 30 let a zjistili mi že mám...
  • Streptokokus pyogenes Již po páté tento rok mám v krku (v hrtanu) streptokoka...
  • Nerostou mi vousy Obracím se na Vás s radou. Je mi již 19 let a brzy mi bude...
  • Naražené rameno Prosím Vás o radu ohledně úrazu ramene. Předevčírem večer jsem...
  • Seroxat Ráda bych se zeptala na návykovost SEROXATU ? Jak je nebezpečný pro tělo...
 
Naposledy čtené: