Isotretinoin a b5

Dobrý deň. Mám na Vás takúto otázku: Už 10 mesiacov užívam isotretinoin na akné - pleť mám vo fajn stave, pomohlo to,no už onedlho mi liečba skončí, a tak mám strach, že sa mi akné vráti, tak som si preventívne objednal vysokú dávku kyseliny pantoténovej (500mg) v 250 tabletách z českej republiky. Čítal som totiž mnoho odporúčaní a vraj je to efektívne. Chcem sa spýtať či je bezpečné začať preventívne s dávkovaním napr. 2000mg B5 - 3krát denne, bezprostredne po skončení liečby isotretinoinom. (keďže tento isotretinoin este stale ostava v tele zhruba 3 mesiace).

Odpověď odborníka:

Vitamíny řady B můžete i ve vyšších dávkách používat souběžně s isotretinoinem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: