Itakem a alkohol

Dobry vecer. Chtela bych se zeptat, kdyz beru Itakem 0,5 a z toho jeste jen pulku ( beru ho cca 5 mesicu ) a kdyz si ho tak dva az tri dny nevemu, muzu si dat tak jedno-dve piva? Alkoholik nejsem dam si tak jednou za pul roku pivo. Jinak ten itakem beru kvuli uzkostem ktere ale uz nemam a i kdyz si tu pulku nevezmu ty dva az tri dny tak mi nic neni. Na me ten itakem zabral hned po prvnich trech dnech co jsem je zacala brat. Na jare jsme se s pani psycholozkou domluvily na vysazeni. Po psych. i fyz. strance jsem v poradku tak me zajma jestli ty dve piva nemuzou mit nejaky ucinek kdyz dva tri dny ho neberu? Dekuji za odpoved a omlouvam se za dlouhy roman :-).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při současném požití alkoholu a escitalopramu (léčivá látka v přípravku Itakem) se nepředpokládá vzájemné působení, avšak podobně jako při užívání jiných psychofarmak se nedoporučuje požívat alkohol během léčby. Zda by Vám jedno nebo dvě piva při Vašem režimu užívání přípravku něco udělala, nebo ne, to zde neodhadneme.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
itakem | Od: VLADISLAV | 7.1.2017 16:31
Itakem beru cca 1 rok a 8 měsíců jsem bumbal občas nealko pivo.
Teď si dám občas dobré víni apod.
a je to fajn.Mozek maká víc než před tím.
Cítím se velmi dobře.
Bohužel zatím nevím,co na to játra.
Ale do měsíce jdu na vyšetření,tak uvidím.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x