Je možné že mám jen vyšší srážlivost krve?

Dobrý den, už několik měsíců mě pálí nohy, jsou takové teplejší, jsou na nich viditelnější žíly, také mi kolem těch žil vypadaly nebo přestaly růst chlupy. Zatím nikdo nezjistil proč se to děje. Dále se mi velmi snadno dělají modřiny, třeba si kleknu a ráno mám na tom místě fialový flek. Na endokrinologii mi našli zvýšený prolaktin, zatím se též neví od čeho to je. Na kožním mi též řekli že nevědí co se mnou. Prý jestli to není cévní, ale před několika měsíci mě můj PL poslal na UZ žil na nohou a všechno vypadalo normálně, nicméně mám Crohnovu chorobu a při té se prý někdy více sráží krev a můžou vznikat záněty žil. Stejně tak je prý riziko vyšší srážlivosti krve i při hyperprolaktinémii, kteou mám také. Navíc beru prášky na tlak, jelikož se mi od ledna stále zvyšuje (opět nikdo nepřišel na to proč). Takže se chci zeptat, jestli je možné že by tohle všechno mohla způsobit ta vyšší srážlivost krve (i když jsem byl na tom UZ žil a tam mi řekli že je všechno v normálu) a jak se to vůbec dá diagnostikovat. Pozná se to na klasickém vyšetření krevního obrazu? A může vyšší srážlivost krve způsobovat i bolesti nohou, jako že se člověku těžko chodí? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se jednat o hematologickou problematiku, proto doporučuji hematologické vyšetření cestou praktického lékaře.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: