Je pro mě vhodná plastika předního křížového vazu

Dobrý den, před 3 měsíci jsem si přetrhla přední křížový vaz a tak bych se ráda zeptala zda je pro mě vhodná plastika. Hraji závodně fotbal a celkově dost sportuji. Ráda bych věděla, zda bych mohla znovu začít aktivně sportovat. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud je diagnosa přetržení předního křížovéh vazu jistá , máte dvě možnosti buď intenzivní cvičneí a nošení ortézy na sport, který je možno provádět nejdříve za další tři měsíce s rizikem dalších úrazů a nebo jít na plastiku a začít s kopanou po půl roce ale pravděpodobně naplno . Jak říkáme našim pacientům první ani druhou ligu nikdo s ortézou nehraje - nestačí zabránit úrazům. Pokud byste se věnovala cyklistice , plavání či lyžování můžete po posílení svalů bez plastiky sportovat . Rozhodnutí je na Vás.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: