Je to možné?

Mám takový dotaz. Beru antikoncepci Sidretu asi už 3 měsíce. Brala jsem jí i předtím, ale na nějakou dobu jsem jí vysadila. Měla tam být vždycky pauza 7 dní a já to někdy brala i přes to. Je to kravina, vím. Asi před 2 týdny jsem měla zánět močového měchýře a brala jsem antibiotika. Teď v pátek jsem dobrala poslední prášek a zatím jsem to od pátku nedostala. Je možné, že to nějak souvisí s tím, že jsem měla ty antibiotika, nebo že jsem to brala přes tu pauzu? Bojím se, že jsem těhotná. U doktora jsem nebyla, ani test jsem si nedělala. Prosím o pomoc. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud je zpoždění pouze 2 dny, tak to nemusí nic znamenat. Nepravidelné užívání antikoncepce a antibiotika snižují účinek antikoncepce a je tedy vyšší riziko otěhotnění.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Multidisciplinární přístup po operaci zlomeniny kyčle snižuje riziko dalších pádů
Angína
Články: Angína
Angína je akutní zánět...
Chřipka a kojení
Články: Chřipka a kojení
Pomalu nastává období, kdy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Logopedické vyšetření
Články: Logopedické vyšetření
Logopedické vyšetření je...
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x