Jizva po melanomu

Dobrý den,před 11lety mi byl širokou excizi odstraněn melanom na zádech.Jednalo se o počínající povrchově se šířící mal.melanom tl.0,025 mm.Vždy při pobytu na slunci a u moře jsem si jizvu chránila oděvem a látkou plavek.letos poprvé jsem měla při koupání u moře jizvu odkrytou,chráněnou faktorem pohlcujím UVA a UVB záření, po dobu šesti dnů vždy asi čtvrt hodiny dvakrát denně,v ostatním čase krytou oděvem.Po návratu z dovolené jsem zjistila,že přes krátký čas pobytu na slunci bez kryti látkou mám záda mírně opálena.Je důvod k obavám,že by se v jizvě mohl znovu objevit melanom?Děkuji za odpověď .Dana

Odpověď odborníka:

Obavy mít nemusíte, případně se při následující kontrole zeptejte lékaře. Do budoucna by bylo asi lepší chránit se oděvem, než krémy.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: