Kardiomyopatie - lze sexuálně žít?

Trpím dilatací levé srdeční komory, těžkou difusní poruchou kinetiky EF 25-30 a jsem po reimplantaci defibrilátoru. Dotaz se týká toho, zda je možno v tomto poškození dále sexualně žít. Manželka mě odmítá, že v tomto stavu sex nelze praktikovat. Prosím o radu. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše srdeční postižení je opravdu těžšího stupně, měl byste být v tělesné námaze spíše opatrnější. Podrobné informace ohledně stavu vašeho srdce a jeho výdrže zná váš kardiolog, který vás event může poslat i na zátěžové vyšetření, kde se přesně pozná, jak funguje srdíčko při zátěži /tělesné/. To já na dálku nemohu, proto se na informace ohledně této aktivity ptejte přímo karidiologa. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: