Karpální tunel

Dobrý den před rokem mi bylo sděleno,že mám syndrom karpálního tunelu středně těžký.Nejdříve byl lehký,ale jak jsem nastoupila do práce tak se mi to zhoršilo protože ruka je zatěžkávána.Jedná se o pravou ruku.Pracuji jako uklízečka a kuchařka zároveň.Ruka mi bolí a brní mi prsty,bolest vystřeluje na horu k rameni.Pan doktor mi řekl,že operace by byla vhodná.Pomůže mi ta operace.Je i jiné řešení?V práci nosím na ruku ortézu.Předem děkuji za odpověďˇ.Monika Vostatková.

Odpověď odborníka:

Operace není vždy nutná, podmínkou je provedení vyšetření EMG, stav vodivosti nervů končetiny právě v oblasti zápěstí. Řada těchto potíží je způsobena změnami krční pateře, proto by se operace pro sy karpálního tunelu neměla uspěchat. Samotný výkon je nevelký a pokud je zde příčina prokázána má opravdu dobré výsledky.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: