Karpály

Již 6let mě trápí syndrom karpalniho tunelu. Nyní dle emg mám lehké až středně těžké poškození. (hraniční snaps a prodloužená DML n. Med. Je operace vhodná? Na neurologii mi bylo řečeno že stále konzervativní léčba. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ano je to hraniční stav...hlavně je potřeba vyloučit další přetěžování ruky, což samozřejmě jde někdy těžko...operace sice pomůže, ale do budoucna ji nesmíte stejně vystavit stejné zátěži jako předtím, protože by se stav zase rychle vrátil a operovat by se muselo znova a další výkon by už nemusel být úspěšný a postižení by bylo prakticky trvalé...takže ano je lepší vyčkat a udělat všechno proto aby se stav nezhoršoval přetěžováním ruky, což chápu že pracující žena toho má jistě hodně včetně domácích prací atd....zdravím

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: