Katetriz. ablace a arytmie

Dobrý den, již jsem měla jeden dotaz ohledně incesantní sinusové tachykardie z oblasti AV uzlu děkuji za jeho zodpovězení, ještě k tomuto tématu. Můj arytmolog se staví poměrně negativně ke katetr.ablaci z důvodu umístění arytmie v blízkosti SA uzlu. Beru hodně léků a trpím pre-kolapsovými stavy, jsem hodně symptomatická a prakticky při každé činnosti (ale i v klidu z ničeho nic) to je jako bych běžela maraton :-) mám 2 malé děti a tak je to docela problematické. Chtěla jsem se zeptat, zda mám možnost navrhnout svému arytmologovi úplnou ablaci SA uzlu s implantací kardiostimulátoru. (došla jsem k tomu z předchozí odpovědi na můj dotaz, že mi Pacemaker zlepší kvalitu života jezdím na in-linech a snowboardu) docela se obávám, vzhledem k tomu, že má tachyarytmie je incesantní, neúspěšnosti a následného opakování katetr. ablace. Takže můj dotaz je, zda to záleží pouze na mém arytmologovi, nebo do toho můžu i tzv. "kecat" Děkuji předem za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, odpovím vám takto : můžete říci svůj názor, ale rozhodně se vyptejte nejprve na názory a důvody vašeho arytmologa, proč volí tento postup a ne jiný. Zná zákoutí a ůskalí problémů arytmií hodně do hloubky, kam laik jen z kusých informací a z internetu rozhodně nedohlédne. Na svůj názor máte rozhodně právo - diskutujte a ptejte se na klady a zápory té které metody a podobně, stejně tak jako máte právo na např.druhý názor /second opinion/ jiného arytmologa, abyste měla srovnání a mohla se lépe rozhodnout. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: