Kazivost mléčných zubů

Dobrý den.mám 3letýho syna který má na všech zadních zubech kazy.doktor nás posílá na speciální ošetřění v celkové anestezii. jsou i jiné možnosti, bez použití narkozy? co se stane když se rozhodnu zákrok nepodstoupit?může být příčinou špatná genetika?zuby vzorně čistíme a jeho dvojče má paradoxně chrup úplně zdravý!děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dědičných onemocnění zubů není v populaci mnoho. S největší pravděpodobností se bude jednat o problém spojený se zlozvyky či nedobrou ústní hygienou. Pokud máte tolik kazů, jak popisujete, nejedná se o náhodu. Otázkou zůstává, zda je nemá i druhé dvojče, i když zatím nic nepozorujete. Například mezizubní kazy u dětských zubů jsou pouhým okem zpočátku neviditelné. Ošetření v celkové anestezii u malých dětí je metodou volby. Vždy záleží na zdraví dítěte a především na spolupráci v ordinaci. Cílem je nezpůsobit dítěti trauma na celý život. Možná bych ještě zvážil analgosedaci- tedy dítě je pod vlivem léků, má snížené vnímání, ale nejedná se o celkovou anestezii. Rozhodnete-li se situaci neřešit, riskujete, že přijde akutní stav v podobě bolesti, otoku a teplot S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: