Klimonorm na upravení cyklu

Dobrý den, je mi 27 let, před rokem jsem vysadila HA a od té doby se potýkám s krvácením a špiněním mimo menstruační cyklus a dlouhou (8-10 dní) menstruací. Brala jsem nejprve Norethisteron, poté Duphaston, ale ani jeden lék neměl výraznější efekt. Nyní mi lékař předepsal na 3 měsíce Klimonorm. Po přečtení příbalového letáku jsem ale trochu vystrašená z velkého množství vedlejších účinků, bratr mé matky zemřel ve třiceti letech na mozkovou embolii, proto se v letáku uváděné trombozy vcelku bojím. Navíc bych ráda otěhotněla, podle lékaře by to nebyl problém ani při braní tohoto léku, opravdu lék případnému otěhotnění nevadí? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lék nevadí. Co se týče vedlejších účinků, jsou vypsány v letáku všechny,které se objevily během studií.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: