Klíště

Dobrý den, dcera (2,5roku) mela přisáté klíště několik hodin, klíště bylo ihned po nalezení (13.8) odstraněno (bylo opravdu malinké vel.špendlíkové hlavičky). 4.9. se u dcery objevila teplota (38,9), bolest v krku, v místě přisátí klíštěte není žadná skvrna ani nikde jinde na těle.) dne 5.9. jsem navštívila Dr. (CRP-12, výtěr krku na strept.negytivní., moč-negativní) Chi poprosit o radu jak dale postupovat: mam chtít odery krve na přít.protilátek na LB? bojím se, aby jsem neco nezanedbala.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, může se jednat o boreliozu, na kterou se testy provádí 4-8 týdnů po kousnutí klíštětem. S pozdravem Dr. Roman Špaček, BCL clinic Luhačovice

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: