Klíště

dobrý den, mám 9ti letou dceru, tento týden jsem na ni našla už druhé klíště, místa po přisátí kontrolujeme, chtěla jsem ji nechat očkovat, ale doktorka říkala, že to nemá cenu, že přínosnější je pro ni očkování na žloutenku, tak jsme naočkovali žloutenku, myslíte si že je pro ni očkování proti KE zbytečné. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nelze říci, že by bylo přímo zbytečné. Spíše je pravděpodobnější nákaza žloutenkou (obecně, ne od klíštěte) než KE. Nicméně pokud máte z KE strach a pokud se ve vašem regionu vyskytuje, můžete o očkování požádat. Upozorňuji však, že sezóna KE už začala a i když očkovat je možné, bylo lepší na to myslet před sezónou.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: