Klíšťová encefalitida

V květnu letošního roku jsem prodělala klíšťovou encefalitidu (opakovaně serologicky pozitivní na klíšťovou encefalitidu, přičemž 1. lumbální punkce v normě, 2. lumbální punkce neg.), bez 2.stadia onemocnění. Chtěla bych se zeptat, zda po prodělání této infekce jsou v těle vytvořeny protilátky nebo hrozí možnost opětovné nákazy po nynějším odstranění klíštěte. Dále prosím o doporučení, za jakou dobu po prodělané klíšťové encefalitidě je vhodné se nechat očkovat. Děkuji za odpověď. B.

Odpověď odborníka:

Brigito, pokud jste prodělala klíšťovou encefalitidu, zůstanou v krvi pozitivní protilátky a není potřeba očkování proti této nemoci.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: