Klíšťová encephalitida

Dobrý den, mám dotaz týkající se klíšťové encefalitidy. Našla jsem si přisáté klíště, podle velikosti tak den až 2. Mám doma ale sedmiměsíční miminko, které stále kojím. Je nějakým způsobem ohrožený, pokud by čirou náhodou bylo klíště infekční? Je to důvod přestat kojit? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko. Pokud nejste očkovaná a opravdu byste onemocněla, pak začnete hned tvořit protilátky, které mateřským mlékem kojenci předáte. Čímž jej vlastně ochráníte. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: