Klišťovka a meningokok

Dobrý den v polovině prazdnin jsem měla 11 klíštat. Dostala jsem chřipku, ktere jsem nepřikladala velký význam a má doktorka taky ne.O měsíc pozdeji nastal 2 fáze klíštovky se kterou me odvezli do nemocnice a diagnistikovali mi nejen klištovku ale i meningitidu a streptokoka a po lumbalce postpunkční syndrom. po 17 dnech v nemocnici jsem se z toho docela dostala... vim, že to mohlo dopadnout daleko huř... ale už šílím z neustálého pískotu v hlave, zapomínání a poruchy pozornosti. Já maturuji a mám na mozek ješte dvojnásobnou zátěž než jindy... nemužu se nic naučit a doktoři mi řekli, že už semnou nejde nic dělat... kdyby jste věděl(a) o čemkoliv co by pomohlo, byla bych moc vdečná.prosím za jakoukoli odpoveď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, meningitida neboli zánět mozkových blan je prakticky vždy spojena s dlouhodobou rekonvalescencí, v řádu několika měsíců. Maturita samozřejmě není nejvhodnější období, mozek potřebuje regeneraci a ne vypětí, které s sebou konec studia přináší. Měla byste být v péči neurologa, se kterým Vaše obtíže budete řešit, z léků existují například nootropika, která zlepšují funkci nervových buněk zlepšením přísunu živin a kyslíku - rovněž Vám poradí neurolog.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
To je husty | Od: Adam | 30.10.2008 11:21
Kde se to da chytit 11 klistat?
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: