Kloubní implantáty

  • Dotaz od: Ludmila Horká
  • Publikováno: 17.2.2010
  • uLékaře.cz

Jsem nositelem kloubního implantátu obou kyčlí (operace 2005 a 2007).Dle vyjádření neurologa bych měla podstoupit MRI mozku.Přestože obě kloubní náhrady jsou nemagnetické, ortoped vyšetření MRI nedoporučuje. Nevím, jak se mám rozhodnout. Prosím o Vaše vyjádření. Jaká rizika hrozí. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud by došlo k interakci mezi implantátem a MRI, mohlo by dojít k uvolnění implantátu. Doporučovala bych ještě konzultaci s lékařem z radiodiagnoistického oddělení, který MRI provádí.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: