Zubní implantáty

Dobrý den. Chtěla bych Vás poprosit, jestli by jste mi nemohl poradit, kde bych si mohla nechat udělat zubní implantáty, ale pouze v celkové anestezii. Jsem z Brna. Když jsem byla malá, měla jsem uráz a mám uštíplé oba první řezáky z půlky a mám je doplněné pouze dočasnou výplní...Oba druhé řezáky nemám.... Proto bych chtěla slyšel Váš názor a doporučení. Jeden zubař mi doporučil, že implántáty nejsou pro mě vhodné, protože mám kazou mezeru jinaci a nevypadalo by to hezky, tak mi doporucil můstek a vytrhání kořenu z prvních řezáku. Děkuji Vám moc za odpověd. Je mi 21let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k celkové anestesii není důvod. Jestli máte ze zákroku obavy, tak Vás mohu ujistit, že k nim není důvod. Ve Vašem věku bych opravdu spíše doporučoval implantáty, aby se nemusely brousit zdravé zuby kolem. Pokud je mezera nesymetrická bude třeba se zuby nejprve "zahýbat" rovnátkami, což bude běh na delší trať, ale určitě se vyplatí. Opravdu nevím jestli vytrhat kořeny od "jedniček" bude nutné. Jestli bude možné implantovat zhodnotí implantolog - jde o Váš celkový zdravotní stav a nabídku kosti, do které se budou implantáty šroubovat. Opravdu Vám nedokážu poradit přesné jméno, ale je třeba najít někoho, kdo spolupracuje s ortodontistou (rovnátkářem). Zkuste brněnskou fakultní nemocnici, stomatologickou kliniku, implantologické oddělení. Nastíní cenu a nechají pracovat kolegy z ortodoncie, ti jim tam vytvoří "dobrou mezeru" a při spolupráci s prototetickým oddělením vytvoří provizorní řešení.

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: