Knedlik v krku

Dobry den, mam asi dva roky po odstraneni krcnich mandli (caste anginy). Po nejake dobe od operace se mi zacal v krku objevovat neprijemny knedlik v krku (nebo spise neprijemny lepkavy pocit nez knedik). Objevuje se predevsim ve stresovych situacich a mizi vetsinou po vyspani, ale nekdy take ne. Nekdy s nim bojuji nekolik dni v kuse a pak zase par dni zmizi, a takto porad dokola, az jsem si na nej zvykl. Zridka se mi take predevsim po ranu stava, ze pri prvnim slovu, nekdy i behem konverzace me silne stipne v krku a musim se napit, jinak nemohu pokracovat v konverzaci. Muj orl lekar po vysetreni nevidi vylozene zadny problem, a posila me na vysetreni zaludku, kteremu bych se rad vyhnul. Co je zvlastni, tak zkusim-li si tzv. zachraptet s vyspulenymi rty, tak vydavam silny chraplavy zvuk jako pri silnem nachlazeni. Pri zakloneni hlavy nahoru, kdy pravdepodobne dochazi k uvolneni krcni patere, je pocit knedliku minimalni a chrapot je nulovy. Proto se ptam, zda neni problem treba v krcni pateri. Denne vysedavam 16 hodin u pc pracovne i mimo. Dekuji moc za odpoved.

Odpověď odborníka:

Pokud jste byl vyšetřen na ORL a nebyl shledán žádný problém v této oblasti, je třeba důkladně vyšetřit struktury krku s cílem zjistit, zda nedochází k útlaku dýchacích či polykacích cest. Vhodný je jistě ultrazvuk krku a vyšetření žaludku. Pokud bude těmito vyšetřeními vyloučena patologie, lze uvažovat o problémy s krční páteří.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: