Koleno

Dobrý den. Před týdnem jsem spadla na snowboardu a došlo k prudkému pohybu kolene do strany. Cítila jsem škubnutí a bolest na vnější straně kolene (šlachy, vazy? nevím, ale nebyl to přmo kloub), ale jen chvilku bezprostředně po pádu. Ihned jsem se mohla zvednout a chodit, neměla jsem žádnou modřinu ani otok, hýbat s kolenem můžu.. Jen občas při nějakém pohybu - rotaci, případně úplném dřepu cítím trochu bolest právě na té vnější straně kolene. Chtěla jsem se zeptat..stačí koleno v blízké době nezatěžovat a srovná se to, nebo bych měla raději navštívit lékaře? V březnu se chystám znovu na hory, tak bych si s tím něco neudělala..

Odpověď odborníka:

Vyšetření kolena je namístě s provedením rtg, standardní postup. Jedná se nejpravděpodobnějí přetažení až natržení bočního kolenního vazu. Po vyšetření by měla být přiložena sádrová objímka nebo snimatelná ortéza podle nálezu na 3-5 týdnů. Bez léčby se nemusí stát nic, podle nálezu, ale také koleno může být méně nebo více nestabilní.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: