Koleno

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o váš názor na stav kolene po ASK( bolesti a otok kelene bez urazu nebo podvrtnutí) ktera probehla v listopadu minuleho roku, kdy bylo provedeno odstranení části zbytnělé kloubní vystelky a nález chondropatie uzavř. typu. Koleno je dodnes silně otekle navíc mam vyraznou hypotrofii 4hl svalu a bolesti v klidu i při zátěži. Krátce po operaci jsem byla léčena antibiotiky pro podezreni na zanet kvuli masivnímu otoku, opakujicím se punkcím a zvýšené teplotě kolene, který se ale neprokázal. Díky nezlepšujícímu se stavu jsem před mesícem podstoupila MRI ktera ukazala výraznější prokrvení kolene laterálně volnou tekutinu a mírne zhmožděnou kloubní vystelku a před třemi tydny scintigrafii jejiž nalez zní : mírna kumulace kloubní vystélky a v pozdní kostní fázi vyrazna kosterni přestavba v dist. femuru a proxim tibii. Rada bych jeste podotkla ze jsem byla testována revmatologii a vše je negativní. Po celou tu dobu chodím na rehabilitaci ktera sice rozsah pohybu rozcvicila ale bolest , otok a ani hipotrofii zatim ne. Poslední asi dva tydny mám otekle i lytko a kotník a stale se nemuzu zbavit bolesti ktera kdyz uz není vyrazna pak normalne zatižit koleno mi nepovoluje... prosím o váš názor děkuji

Odpověď odborníka:

Zanětlivé změny v koleni patrně nepochybně proběhly asi již před artroskopií a také po ní.. Léčba musí být dlouhodobá a také delší dobu bude trvat úprava.. Přesto, že revmatické testy byly negativní, spolupráce s revmatologem stran medikace by byla na místě. Kromě toho chlad na koleno, nepřetěžování kolena, posilování svalstva dolní končetiny a především 4 hlavého svalu stehna je na místě. ˇCím jsou svaly pevnější, tím méně je koleno traumatizováno. Vhodné, ale po domluvě s lékařem přeléčení nesteroidními antireumatiky typu Ibalgin, Aulin. Vhodné také využití rehabilitační fyzikální terapie a lázeňská léčba. Vzhledem k vašemu mladému věku by se stav měl upravovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: