Koleno

Dobry den, chtěl bych se zeptat co je tak stručně napsáné v mé lékařské zprávě.Doktor mi řekl jen 3 týdny klid.Neřekl jaký je problém.Jsem sportovec , před pul rokem jsem prodělal operaci vnitřího menisku (odebrán) druhého kolena..Nohu napnu skoro až do konce , ale pokrčím ji jen do pravého uhlu . Při větším ohnutí cejtím tlak v koleni a po stranách a nad kolenem se mi na svalu boule. Díky za odpově Lékařská zpráva : včera spadl na schodech,bolesti p.kolena, obj.:otok,ale bez náplně,bolestivé stěrbiny,Bragard +, McMurray -,Aplay +,Steimann I-,příznak mextenze+,zásuvka pevná ,postranní vazy stabilní, rtg bpn, dg. laesio menisci lateralis.l. dx, ortetéza a klidový režim na 3 týdny

Odpověď odborníka:

Lékař hodnotí náez a uzavírá jako poranění zevního menisku kolena. Další kontroly a vyšetření by měly diagnozu potvrdit nebo vyloučit s rehabilitací a dalším postupem podle nálezu. Patrně artroskopické řešení poruchy. bude na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Nejčastěji nás zrazují srdce a cévy. Jaká prevence zabírá?
Články: Nejčastěji nás zrazují srdce a cévy. Jaká prevence zabírá?
Každý druhý Čech umírá na...
Biopsie jater a ledvin
Články: Biopsie jater a ledvin
Biopsie je výkon, při...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alzheimerovo onemocnění – novodobá epidemie?
Články: Alzheimerovo onemocnění – novodobá epidemie?
Alzheimerovu nemoc lze...
Kouření – zabiják sexuální touhy
Články: Kouření – zabiják sexuální touhy
Pravdou je, že kouření může...
Pravidla péče po operaci střev či jiné části trávicího traktu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: