Koleno

Prosím vás o radu: V únoru letošního roku jsem utrpěl pád při běhu přímo na čéšku:Koleno nateklo byla omezená hybnost po dobu cca jeden měsíc.Následně sám otok zmizel hybnost se vrátila v plné míře ,Doktor provedl prohlídku bylo mi řečeno že kolenní vazy jsou v pořádku.Nasledný rentgen neobjevil nic .Doktor mi řekl že koleno je úplně zdravé .Když dám obě kolena vedle sebe tak při poloze sedícího člověka je vidět rozdil ve velikosti "čéšky"(na kolení po úraze je jakoby naběhnutá čeeška ne o moc, než na druhém zdravem koleni ,ale je) .Jsem sportovec zavodně lyžuji a rekreačně hraju fotbal a poznám ,že to koleno je jiné než před úrazem.Je možné ,že se to vstřeba to napuchnutí nad češkou ?i když je už cca 7 měsícu po nehodě ? Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

U Vás se se jedná o postraumatické zhmoždění měkkých tkání nad čéškou
je naplněna tkzv bursa prepatelární, terapie je punkce, výplach + aplikace depotního kortikoidu
pak se stav upraví, po dobu terapie je nutné odlěhčovat koleno
nejedná se o vlastní kolenní kloub.

MUDr. Josef Mráček
MUDr. Josef Mráček

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: Orthopedia s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: